Американски боен кораб се включи в учения в Черно море

U-S-Navy-Arleigh-Burke-Destroyer

Американският ескадрен миноносец “Джейсън Дънам“ се включи във военни учения в рамките на операция “Атлантическа решителност“ в България и Румъния, предаде ТАСС, като се позова на военноморските сили на САЩ.

“Ескадреният миноносец взе участие в съвместни морски учения с кораби на българските и румънските военноморски сили в Черно море на 5 април 2015 г.“, заяви американският военноморски флот.

“Маневрите имаха за цел да подобрят силите и средствата на военноморските сили (на съюзниците) и да покажат обвързаността на САЩ за взаимодействие със съюзниците за обезпечаване на сигурността и боеспособността, укрепване на мира и стабилността на съюзниците и партньорите от НАТО в региона“, заяви флотът, пише Черно море.

Военното командване на САЩ и НАТО провежда операция “Атлантическа решителност“ за укрепване на сигурността на страните членки на алианса с оглед на положението около Украйна, посочва ТАСС.

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент