Мъж оцеля 66 дни на обърната лодка в океана (видео)

ocelyalАмериканец, за когото повече от два месеца се смяташе, че е изчезнал в Атлантическия океан, бе спасен от кораб край брега на САЩ, съобщи американската Брегова охрана, цитирана от световните медии. През януари 37-годишният Луис Джордан тръгнал да лови риба в морето край брега на Южна Каролина. Според американски медии по време на буря 10-метровата му яхта се преобърнала и Джордан останал върху корпуса й, разказва Blitz.

Той бил забелязан от екипажа на германския танкер Houston Express. В този момент Джордан се намирал на около 322 км от брега. След това той бил транспортиран с хеликоптер на Бреговата охрана до най-близката американска болница в Норфолк.

Мъжът, за когото нямаше вест от 29 януари, заяви, че ловял риба с ръце и я ял сурова, пиел дъждовна вода. „Сега се чувствам добре“, увери той. Луис Джордан сподели, че всеки ден се притеснявал за родителите си, защото смятал, че оплакват смъртта му. След като бе спасен, Джордан веднага се обадил на баща си, за да му съобщи, че е жив. „Опасявахме се, че сме те загубили“, казал Франк Джордан на сина си. Той призна пред местни медии, че винаги е вярвал, че синът му е жив. „Луис е много силен не само физически, но и духовно. Разказа ми по телефона, че постоянно се е молил и според мен това много му е помогнало“, призна бащата.

Maritime.bg – Любопитно

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент