Студенти и курсанти от ВВМУ получиха награди в Румъния

studentivvmu
Студентите Десислава Спирова и Филип Димов и курсантите с-на I ст. Виктор Атанасов и с-на I ст. Трифон Терзиев от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бяха високо отличени по време на 37-мата международна научна сесия на румънската Военноморска академия „Мирча чел Батран“. Двудневната конференция е приключила преди няколко дни, съобщиха пред Maritime.bg студентите от Морската Алма матер.

Ръководството на училището одобри за участие проектите на 5 курсанти и 2 студенти.

В сесията са участвали както румънци и българи, така и поляци, германци и др. Те са били разпределени в осем секции, като от всяка секция са избрани най-изявените представяния.

От българските участници наградени бяха курсантите с-на I ст. Виктор Атанасов и с-на I ст. Трифон Терзиев, специалност Навигация, с доклада „Минната заплаха в югозападната част на Черно море“, секция „Оръжия и комуникации“, а от студентите – Десислава Спирова и Филип Димов, специалност Мениджмънт на водния транспорт, с докладите „Ролята на българския морски транспорт в Общата транспортна политика на Европейския съюз“ и „Предизвикателствата при употребата на електронния коносамент“, секция „Навигация и Транспорт“.

Наградите им са връчени лично от заместник-началника на Военноморската академия кап. I ранг, професор Виргил Колеску.

След награждаването, българската делегация е разгледала част от флота и пристанището на Констанца, което е най-голямото на Черно море и четвърто по големина в Европа.

Maritime.bg – България / Морско образование

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент