Националният отбор на Мексико участва на регата „Бриз – Пролет“

regata-briz-proletНационалният отбор на Мексико ще участва във ветроходната регата „Бриз – Пролет“, която ще се проведе на 10 и 11 април в акваторията на Варненското езеро. Състезанието е първо за сезона за детско-юношеските и олимпийските класове „Оптимист“, „Кадет“, „Лазер 4.7“, „Лазер Радиал“, „Лазер Стандарт“, „420“, „470“ и „Фин“. Първата гонка е на 10 април от 11,30 часа.

До момента заявки са подали 12 клуба от България и Румъния, както и северноамериканският тим. „Ацтеките“ са водени от българския треньор Николай Василев, който е довел състезателите си на лагер в Бургас и ще ги пусне във варненската регата, предаде petel.bg.

Очаква се на старт да застанат над 95 яхти. Участие от Черно море – Бриз ще вземат водачите в националните ранглисти на България Мариела Николова – лазер 4.7, Даниел Николов – лазер „Стандарт“, Калина Маринова – „Оптимист“, девойки. Също и Александър Лазаров, Тихомир Тотев, Светлин Попов, Марио Бойков, Илиана Андонова и др. Те ще участват във всички заявени класове. Състезанието се финансира изцяло от бюджета на клуба.

През 2015 година Черно море Бриз ще е домакин и организатор на 7 регати от календара на БФВ, едно държавно първенство и четири спортни прояви на община Варна, като най-голяма и най-масова в града остава регата „Бриз“. Черно море Бриз планира участие и в 29 регати от спортния календар на Българската федерация по ветроходство. И през тази година клубът ще работи на спортната си база по програми за обучение по ветроходство, които започват през май и продължават без прекъсване до септември. Записването на желаещите да се обучават става на спортната база на клуба. Обучението е безплатно за кандидати на възраст от 6 до 29 години.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент