Ямайка става основно пристанище на Карибите за CMA CGM

Материалът е изпратен от CMA CGM през системата за сигнали и новини на Maritime.bg

CMA-CGM-Carmen
Третата по големина в света контейнерна линия CMA CGM взе на концесия Kingston Containers Terminal с намерение да направи Ямайка своe основно претоварно пристанище на Карибите.

cma-cgm-kingstonCMA CGM Group, един от най-големите световни контейнерни превозвачи, съобщи, че е подписано споразумение с Port Authority of Jamaica за концесия над Kingston Container Terminal за 30 години. Със CMA CGM, Kingston се превръща в най-голямото претоварно пристанище на Карибите.

С общо 2,400 метра кей, 80 хектара площ и 15.5 метра драфт, Kingston Container terminal ще увеличи своя годишен капацитет на 3.6 милиона TEU контейнери.Разширението на терминала ще нареди Kingston сред петте най-големи пристанища в региона.

Разширението на Панамския канал, очаквано да приключи през 2016 г., ще позволи използването на по-големи контейнеровози (12,600 TEUs) в района. Намиращо се на входа на канала, на кръстопътя на основните търговски маршрути, новият терминал ще предложи по-голям драфт позволяващ обработката на по-големи кораби.  Терминалът, в който CMA CGM има пазарен дял около 35 до 40%, ще бъде отворен за всички контейнерни линии получавайки същото качество на услугите без никаква дискриминация.

Благодарение на Kingston Container Terminal, CMA CGM Group ще увеличи палитрата си от собствени терминали. CMA CGM Group оперира 24 терминала по света и обслужва над 14 милиона TEU всяка година чрез свои компании.

Инвестицията е част от глобалния план за развитие на CMA CGM Group в тази част на света, включваща още нови кораби, който са приспособени към месния пазар, както и създаването на логистични платформи и увеличние на обемите в пристанищата в региона – например във Френските Антили.

“Това е ключова инвестиция за CMA CGM Group. С този терминал, групата изпреварващо развива базата си във връзка с разширението на Панамския канал, очакващо се да приключи през 2016, и цялостното развитие на региона до което това ще доведе. С това CMA CGM Group потвърждава своята амбиция да предложи допълнителни услуги към основния си бизнес, за да подобри задоволяването на нуждите на своите клиенти”, коментира изпълнителният директор на компанията Farid T. Salem.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент