Липса на материална част и излаз на море са проблемите на ветроходството във Варна

Снимка: ВарнаСпорт
Снимка: ВарнаСпорт

„Липса на материална част и излаз на море. Това са най-важните проблеми във варненското ветроходство. В момента правим чудеса“, коментира на пресконференция за предстоящата регата „Пролет Бриз“ шефът на СК „Черно море Бриз“ Росен Марангозов.

По думите му малките градчета до 30 000 жители са изпреварили Варна, Бургас и София, защото участват в програми, които не са за големите градове.

„Така си обновиха материалната база и работят много сериозно. В момента в България активно ветроходство развиват 31 клуба. 100% общинско е участието на клубовете в Царево, Приморско, Созопол, Несебър, Поморие, Балчик. Купиха си нови яхти, докато във Варна липсва материална част. Основното което ние правим е да изградим състезатели, да подържаме това, което имаме и да плащаме заплати. Въпреки трудностите „Черно море Бриз“ е на второ място в държавата след ОМК „Несебър“, каза още Марангозов.

През 2015 г сме домакини на 7 регати от общо 29 републикански прояви. Отделно имаме 4 общински прояви и 1 държавно първенство. Наши състезатели са в челото на ранглистите – Мариела Николова е водач в „Лазер 4,7“, Даниел Николов е №1 в „Лазер Стандарт“, Калина Маринова, Илияна Андонова, Тихомир Тотев, Александър Лазаров, Светлин Попов, Цветослав Мавродиев, Кристиян Страхилов, Марио Бойков. Имаме и нов треньор – Мартин Велков.

В предстоящата регата „Пролет Бриз“ в петък и събота ще участват всички центрове в страната плюс националния отбор на Мексико, който е на подготовка тук. Мексиканците са водени от Николай Василев, който преди 15 г направи първия и единствен засега световен шампион мексиканец. Първата гонка е от 11,30 ч в петък, а закриването е в събота от 16 ч. Главен съдия е Тодор Иванов, а секретар Антоанета Томова“, сподели пред спортните журналисти Марангозов.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент