Само трима моряци от „Св. Николай“ останаха в испански затвори

Дойчин Дойчев на организирана от Maritime.bg среща с роднините.
Дойчин Дойчев на организирана от Maritime.bg среща с роднините.

Капитанът, главният механик и старши помощник-капитанът на кораб „Св. Николай“ са единствените членове от екипажа, които са в испански затвори, научи Maritime.bg. Всички останали моряци от кораба, на който бяха открити близо 3 тона кокаин, са освободени под гаранции, някои от тях са останали в Испания, а по-голямата част са вече в България.

Процесът срещу българските моряци все още не е приключил и може да бъде продължен с още 2 години, каза преди няколко седмици фитерът на плавателния съд.

Вярвам, че всички моряци от екипажа ще бъдат освободени.По думите на Киров при операцията за задържане, никой член от екипажа не е видял въпросния наркотик. „Няма протокол, няма полеви тест“, подчерта още Киров. По думите му близо 2 дни корабът е останал без надзор, а по време на прехода до испанския порт не са открити улики срещу членове от екипажа. (вижте целия разказ на Васил Киров).

През юли м.г. стана ясно, че властите в Испания продават плавателния съд. Първоначално обявената цена бе 796 886 евро.Решението за търга било взето още през януари от Търговския съд в Кадис. Причина за него са натрупани пристанищни такси. Корабът бе задържан  от испанската полиция на 13 август 2012 г. На борда на „Св. Николай“ бяха открити общо 2,7 тона кокаин, разпределени в 108 чувала. Арестувани бяха 21 моряци на борда.  В България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и Дойчин Дойчев. По-късно обаче и двамата бяха освободени от специализирания съд.

| Всичко по темата с кораб „Св. Николай“

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент