Комодор Димитър Ангелов поема командването на ВМС

dimitar-angelovКомодор Димитър Ангелов поеме поста командир на Военноморските сили до избирането на титуляр. Церемония по сдаване и приемане на длъжността ще се проведе днес в Щаба на флота. Длъжността сдава контраадмирал Димитър Денев, поради навършване на пределна възраст за притежаваното звание.

Комодор Ангелов е бивш началник на Военната академия „Г. С. Раковски“ и на Висшето военноморско училище „Н.Й.Вапцаров“.

Контраадмирал Димитър Денев бе избран за командир на Военноморските сили през юни м.г., а комодор Ангелов бе негов заместник.

Комодор Ангелов е роден на 3 май 1960 г. в Хасково. Магистър е по радиотехнически средства на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, завършил е и магистратура по управление на оперативно-тактическите звена във ВМС във Военноморската академия „Адмирал Кузнецов” в Санкт Петербург, има завършен Курс “Мениджмънт на пристанищните дейности” в Пърл Харбър и Генералщабен курс по стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили във факултета по национална сигурност и отбрана на Военната академия „Г. С. Раковски” в столицата. Преминал е последователно през длъжностите началник на щаба и командир на дивизион миночистачни кораби във военноморска база Бургас, началник на щаба на военноморска база Бургас, началник на ВВМУ ”Н.Й.Вапцаров” и началник на Военна академия „Г. С. Раковски“.

Maritime.bg – ВМС / България

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент