Пореден опит за рокада във „Флотски арсенал“

Фото: Р. Сарандев, "Петел"
Фото: Р. Сарандев, „Петел“

Пореден опит за смяна на директора на варненския кораборемонтен завод „Флотски арсенал“ Георги Стойков се готви да извърши ръководството на холдинг „Терем“, съобщи Topnovini.bg. В сряда Стойков е получил факс, с който му съобщават, че му се ограничават правата за сключване на договори и за изразходване на средства.

След уведомлението потърсил по телефона изпълнителния директор на холдинга Огнян Чалъков. Последният отговорил положително на въпроса дали мярката означава, че настоящият директор на „Терем“-Варна ще се раздели с поста. Чалъков признал и за оказван натиск.

Ситуацията ще се изясни след празниците, заяви за Topnovini.bg Георги Стойков. Той бе категоричен, че не желае да напуска поста, още повече, че служителите държат на него и го подкрепят. Директорът информира, че Министерството на отбраната, под чиято шапка е холдингът, е извършило одит във варненското предприятие за периода от май 2013 г. до края на 2014 г., който не е открил каквито и да било нередности. Проверката е констатирала много добри резултати в управлението и работата на кораборемонтния завод.

За първия работен ден след Великденските празници е планиран и протест на работниците в „Терем“, за който вече са уведомени институциите. Възможно е да се стигне и до блокада на Аспаруховия мост.

Служителите организираха демонстрация в защита на директора си преди повече от месец и половина, когато в завода бе разпространена информацията за смяната му. Тогава те приеха декларация в подкрепа на Георги Стойков и изтъкнаха, че той е успял за кратко време да стабилизира завода, който преди това е натрупал значителни загуби.

За поста му пък се спряга Савин Попов, който е работил 7 години във „Флотски арсенал“-Варна. Бил е и на ръководен пост във варненската корабостроителница.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент