Йемен блокира корабоплаването в свои води

Cargo ships dock at the port of Aden

Йемен наложи ограничение на корабоплаването в териториалните си води, съобщи BIMCO. Допускат се само плавателни съдове, които са инспектирани и одобрени от саудитската коалиция.

„Йемен забрани корабоплаването в своите териториални води“, съобщава в официална нота министърът на външните работи на страната.

Кораби, които превозват медицински оборудване или са част от международни хуманитарни мисии не попадат под ограниченията, но само ако са претърсени, предават местните агенции. B

IMCO съветва всички кораби, които преминават през Аденския залив и водите на Червено море, да не влизат в териториалните води на страната.

Междувременно морският застраховател Skuld разпространи информация, че флотът на Саудитска арабия е наложил блокада на пристанищата на Йемен.Според компанията е възможно блокадата да засяга само пристанищата, които са под контрола на бунтовнически сили.

Продължават размириците в района на Аден. Бунтовнически сили водят боеве в много части на областта, пристанищата са под обстрел. В момента чужденците от района са евакуирани, руски кораби се включиха в извеждането им от страната.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент