Моряците са доволни от живота на море, но са затрупани с бумащина

moryaci

По-голямата част от моряците са доволни от живота на море. Това става ясно от предварителните резултати на ново мащабно изследване, което е част от доклада на BIMCO и ICS за морската работна сила за годината.

Над 500 моряци от 40 страни са участвали в проучването.

Редовното и навременно изплащане на трудовите възнаграждения и възможностите за растеж в кариерата са популярните отговори, които морските лица дават за най-важните за тях фактори в кариерата. Именно тези фактори определят дали те остават лоялни на своите работодатели.

Според 66% от анкетираните са нужни само три месеца за намиране на нова работа в сектора.

Увеличаване на основната заплата и достъпът до интернет са сред основните фактори, които са определяни от моряците като подобряване условията им за работа и живот на борда.

„Животът на море е вълнуващ и предизвикателен. Уменията и знанията, които се получават при работата на море не могат да се сравнят с никоя друга работа на брега“, казват голяма част от анкетираните и допълват, че от съществено значение за индустрията е наличието на повече добре подготвени кадри.

Много от моряците са посочили като негативен факт увеличаващите се административни регулации, които затрудняват работните процеси и затрупват ежедневните задължения на море с бумащина.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент