Моряците са доволни от живота на море, но са затрупани с бумащина

moryaci

По-голямата част от моряците са доволни от живота на море. Това става ясно от предварителните резултати на ново мащабно изследване, което е част от доклада на BIMCO и ICS за морската работна сила за годината.

Над 500 моряци от 40 страни са участвали в проучването.

Редовното и навременно изплащане на трудовите възнаграждения и възможностите за растеж в кариерата са популярните отговори, които морските лица дават за най-важните за тях фактори в кариерата. Именно тези фактори определят дали те остават лоялни на своите работодатели.

Според 66% от анкетираните са нужни само три месеца за намиране на нова работа в сектора.

Увеличаване на основната заплата и достъпът до интернет са сред основните фактори, които са определяни от моряците като подобряване условията им за работа и живот на борда.

„Животът на море е вълнуващ и предизвикателен. Уменията и знанията, които се получават при работата на море не могат да се сравнят с никоя друга работа на брега“, казват голяма част от анкетираните и допълват, че от съществено значение за индустрията е наличието на повече добре подготвени кадри.

Много от моряците са посочили като негативен факт увеличаващите се административни регулации, които затрудняват работните процеси и затрупват ежедневните задължения на море с бумащина.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).