Стачкуващи от „Флотски арсенал“ блокираха пътя Варна – Белослав

protest-flotski-arsenal-2 Стачкуващите работници от „Флотски арсенал“ блокираха за около 10 минути символично пътя, който свързва общините Варна и Белослав.

Акцията е част от протеста срещу политическата смяна на управителя на кораборемонтния завод.

Организаторите на протеста заявиха, че не искат да създават затруднения на гражданите и пътуващите, както и да пристъпват към гражданско неподчинение, предаде „Петел„. Целта им е обаче ясно да заявят пред държавата, че са против политическа чистка в предприятието, което е в едно от най-добрите си състояния от години.

Вероятно стачкуващите, които са спрели работа до 13 часа ще се откажат от блокадата на Аспарухов мост, планирана за по-късно днес.

Близо 500 души от Военния кораборемонтен завод „ТЕРЕМ – Флотски Арсенал – Варна“ се събраха през завода и заявиха началото на ефективни стачни действия заради смяната на управителя инж. Георги Стойков. Те очакват днес областният управител на Варна Стоян Пасев да доведе в завода новия началник, който да измести човека, който за втори път вдига на крака предприятието.

Пред служителите беше прочетена протестна декларация, в която се казва твърдо „Не!“ на назначението заради политическия мотив за него.

„Управляващите или не разбират или умишлено водят предприятието към съсипване, за да го приватизират и продадат за 1 долар“, каза един от ораторите на протестния митинг.

Работниците коментираха, че да се правят такива назначения е лесно, след като управителят Георги Стойков е осигурил работа за дълъг период от време.

„Когато Стойков донесе баницата, хиените се събраха да я изядат“, каза друг от работещите в предприятието. Това е вторият протест срещу смяната на управителя на „Флотски арсенал“.

След предишната демонстрация през февруари работниците са получили уверение от министъра на отбраната и управителя на ръководството на „ТЕРЕМ – София“ ЕАД, че рокада няма да има. Въпреки това от миналата седмица правомощита на управителя са прекратени.

Още по темата:

На протест излизат работещи във Флотски арсенал, блокират Аспарухов мост

protest-flotski-arsenal
Снимки: Петел

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).

Георги Гвоздейков остава в състава на правителството на ППДБ и ГЕРБ за транспортен министър

Има списък с министри, който е одобрен от „Продължаваме Промяната - Демократична България” и ГЕРБ - СДС, обяви пред NOVA акад. Николай Денков. Телевизията съобщава, че