Конвенцията от Найроби влезе в сила днес

korab-potanal

Международната конвенция за изваждане на потънало морско имущество от Найроби (2007) влиза в сила днес, съобщиха от Международната морска организация.

Конвенцията е ратифицирана от 17 държави, съставляващи 32,61 % от световния тонаж по данни на ИМО, а именно Антигуа и Барбуда, Република България, Коморския съюз, Република Либерия, Кралство Конго, Кралство Дания, Федерална република Германия, Република Индия, Ислямска република Иран, Малайзия, Република Малта, Кралство Мароко, Република Маршалови острови, Федерална република Нигерия, Палау, Тувалу , Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия.

Найроби 2007 дефинира какво е морско произшествие като „сблъсък между кораби, засядане, или друг корабоплавателен инцидент, или друго събитие на борда на кораб или извън него, в резултат на което са настъпили сериозни щети или е възникнала опасност от сериозни щети за даден кораб или неговия товар”, както и какво е потънало имущество.

Вижте още:
Анализ на Mеждународната конвенция за изваждане на потънало морско имущество от Найроби

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).