Наши моряци овладяха аварийна ситуация в Германия

AFRICAN_HIGHWAY (1)

Навременните реакции на българския офицерски състав на кораб AFRICAN HIGHWAY са причина да не бъде допуснат сериозен инцидент в натовареното немско пристанище Емден, научи Maritime.bg.

На 11 април корабът е снесен от силен порив на вятъра и удря пирс в пристанището. Това става минути след като съдът се снема и започва маневра. AFRICAN HIGHWAY е товарил автомобили за Великобритания.

Следствие на удара, който не е бил предотвратен при наличието на два влекача, част от обшивката около носа е била разкъсана, но над водолинията.

Maritime.bg научи, че целият офицерски състав на автомобиловоза е български. Няма пострадали сред деветимата българи и останалите моряци от екипажа.

Очаква се вдругиден съдът да отплава. Корабът превозва автомобили „Фолксваген“ между Германия и Великобритания.

Немските власти съобщиха, че не е допуснато замърсяване.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме

Георги Гвоздейков: Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети

Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети, заяви новият министър на транспорта и съобщенията инж. Георги Гвоздейков на церемонията по приемане на