14 моряци се натровиха с токсична риба, която уловиха сами

balsa-85

По-голямата част от екипажа на кораб BALSA 85, плаващ под флага на Панама, е била приета за лечение в болница в Ню Брънзуик, Канада след хранително отравяне, съобщиха местните медицински власти.

10 моряци от 19-членния екипаж вече са изписани от лечебното заведение. Властите съобщиха, че причина за натравянето е станала „токсична риба“, която моряците яли на борда на кораба в събота. Съдът е в пристанище Сейнт Джон, Канада.

„Мъжете бяха в сериозно, но стабилно състояние“, коментира д-р Кристин Мюке от болницата, цитирана от местни медии. Мюке добавя още, че моряците ще останат под наблюдение, защото конкретният вид хранително отравяне може да стане причина за неврологични или сърдечни проблеми.

По данни на местните медии, моряците сами уловили рибата в международни води.

В лечебното заведение остават четирима моряци, които са с по-сериозни симптоми. Всички 19 моряци на BALSA 85 са от Филипините.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Търсят нов собственик за над 19 млн. лева на суперяхта, построена преди над 60 години във Варна

Над 19 млн. лева е обявената цена за продажба на суперяхтата LA SULTANA. Построеният през 1962 година класически моторен съд с дължина 65 метра събира погледите на любителите на

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за