Борисов спира рокадата във „Флотски арсенал“

Георги Стойков, фото: Стандарт
Георги Стойков, фото: Стандарт

Смяна на управителя на „Флотски арсенал“ няма да има.

Най-успешният шеф на кораборемонтния завод под шапката на „ТЕРЕМ“ Георги Стойков ще остане на поста си като доказан професионалист. Това съобщи „Петел“, позовавайки се на участници в протеста на работниците и служителите.

До развръзката се е стигнало след като техни представители са се срещнали лично с министър-председателя Бойко Борисов.

Засега няма огласено официално становище на държавата, но в завода всички честитят на Георги Стойков оставането като управител, коментираха очевидци.

Утре в 11 часа ще има импровизирана пресконференция пред портала на „Флотски арсенал“, на която работещите там ще обявят края на стачните действия и блокадите на пътища и ще изкажат благодарност на държавните органи, които са се вслушали в мнението им и са спрели смяната.

Опитите за смяната на Георги Стойков започнаха още през февруари, а заедно с тях и съпротивата на колектива на „Флотски арсенал“.

Друг освен политически мотив за тази рокада не можеше и да има. След като вече се беше проявил като успешен мениджър на завода, Стойков беше назначен като управител на „ТЕРЕМ – Флотски арсенал“ Варна от правителството на Пламен Орешарски.

Само за месеци той успя да изправи на крака закъсалото предприятие. По негови думи, в момента завода има поръчки на стойност 25 млн. долара. Водят се преговори с руски партньори за нови поръчки за 45 млн. долара. Смяната на управителя можеше да заплаши подписването на договора за последните.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота