Савин Попов: Бих спрял ремонта на руски кораби

flotski-arsenalНие сме в Европа, нали, трябва да се определим към кого ще бъдем. Ако от мен зависи бих спрял един такъв кораб. Пак казвам, печалбата не е огромна от тези кораби, но дава сигурност на хората, защото срокът за ремонт на тези кораби е много дълъг. Това заявява готвеният за управител на „Флотски арсенал“ Савин Попов пред БНР, предаде Mediapool.

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов отмени смяната на управителя на „ТЕРЕМ – Флотски арсенал“, срещу която два дни протестираха работници от завода.

Бойко Борисов е разпоредил на изпълнителния директор на „Терем“ Огнян Чалъков и на председателя на борда на директорите да възстановят на поста му Стойков, защото от това, което е било изнесено по време на срещата, станало ясно, че няма ясен мотив за тази смяна.

Работниците в завода ще излязат утре на импровизирана пресконференция за да изкажат благодарността си към премиера Борисов.

В същото време обаче дори в Министерството на отбраната имат притеснения за договорите за ремонт на руски кораби. Изпълнението на сегашния договор за ремонт на руски военни кораби не представлява нарушение на санкциите, тъй като е подписан преди те да влязат в сила. Не така обаче стои въпросът с евентуални бъдещи поръчки от Москва.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота