Савин Попов: Бих спрял ремонта на руски кораби

flotski-arsenalНие сме в Европа, нали, трябва да се определим към кого ще бъдем. Ако от мен зависи бих спрял един такъв кораб. Пак казвам, печалбата не е огромна от тези кораби, но дава сигурност на хората, защото срокът за ремонт на тези кораби е много дълъг. Това заявява готвеният за управител на „Флотски арсенал“ Савин Попов пред БНР, предаде Mediapool.

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов отмени смяната на управителя на „ТЕРЕМ – Флотски арсенал“, срещу която два дни протестираха работници от завода.

Бойко Борисов е разпоредил на изпълнителния директор на „Терем“ Огнян Чалъков и на председателя на борда на директорите да възстановят на поста му Стойков, защото от това, което е било изнесено по време на срещата, станало ясно, че няма ясен мотив за тази смяна.

Работниците в завода ще излязат утре на импровизирана пресконференция за да изкажат благодарността си към премиера Борисов.

В същото време обаче дори в Министерството на отбраната имат притеснения за договорите за ремонт на руски кораби. Изпълнението на сегашния договор за ремонт на руски военни кораби не представлява нарушение на санкциите, тъй като е подписан преди те да влязат в сила. Не така обаче стои въпросът с евентуални бъдещи поръчки от Москва.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент