Във „Флотски арсенал“ са доволни, че Георги Стойков остава управител

Работниците на „Флотски арсенал“ се събраха днес да обявят публично победата си и да поздравят досегашния си управител инж. Георги Стойков, фото: Петел
Работниците на „Флотски арсенал“ се събраха днес да обявят публично победата си и да поздравят досегашния си управител инж. Георги Стойков, фото: Петел

Работниците на „Флотски арсенал“ се събраха днес да обявят публично победата си и да поздравят досегашния си управител инж. Георги Стойков.

Стачните действия на сплотения колектив доведоха до ефективния и искан резултат. След среща вчера между борда на директорите, Бойко Борисов и трима представители на работниците стана ясно, че ръководителят им няма да бъде сменен.

„Аз се съгласих да бъде подменен борда на директорите, но не и управителя. Мисля, че заводът работи добре при ръководството на Стойков и тази грешка трябва да бъде поправена“, е заявил министър-председателят след като е изслушал исканията и мотивите на протестиращите, предаде Петел.

„Въпреки, че бяхме трима срещу дванадесет човека, които бяха срещу нас и някои, от които си позволиха да говорят лъжи и клевети за досегашния управител, постигнахме това, което целяхме“, каза представител на служителите.

Работниците обявиха края на стачните дейности и изказаха благодарността си към държавните органи, които се вслушаха в мнението им. Стойков от негова страна също дойде да благодари публично за доверието и подкрепата, което са му оказали неговите служители.

Все още има риск решението да не бъде изпълнено и борда на директорите да се събере в понеделник. Възможно е Савин Попов да се яви като управител тъй като официалното становище все още не е огласено. Работниците, обаче, са категорични, че няма да го допуснат до завода.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент