58 са разрешителните за улов на калкан във Варна

kater-iara-varnaКъм момента за регион Варна са издадени 387 удостоверения за стопански риболов, от които 15 разрешения за стопански риболов и 58 специални разрешителни за улов на калкан. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Стефан Бакърджиев, директор на ИАРА – Варна.

Той допълни, че в регион Варна са регистрирани 23 стопанства за аквакултури, от които 7 са за миди, а останалите 16 са рибни.

Бакърджиев допълни, че мидени ферми има на нос Екрене, в к.к. „Златни пясъци”, в района на Добрич и т.н.

„От рибните стопанства мога да посоча Ловно-рибарското сдружение „Пода”, както и в селата Гроздьово и Снежина. Това са и развъдници за риба, като наблюденията са ми, че се работи активно в този сектор”, допълни директорът на ИАРА – Варна.

Той добави, че освен това от началото на годината в региона има зарибен един водоем, а именно язовирът в село Генерал Киселово. На въпрос, колко билети за любителски риболов са издадени от началото на годината Стефан Бакърджиев посочи, че за периода от 1-ви януари до 31-и март са издадени 75 броя риболовни билети от варненския отдел.

„Искам да допълни, че към отдела във Варна има регистрирани и седем броя разпространители на риболовни билети. Това са Ловно-рибарско дружество – Варна, Ловно-рибарско сдружение – Балкан и т.н. Тези седем разпространители имат издадени 450 броя риболовни билети”, каза в заключение директорът на ИАРА – Варна.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент