Отпадане на риболовния дневник за малки лодки, искат рибари от Бургас

iara-bsРъководството на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА)-Бургас проведе среща с членовете на рибарско сдружение „Морски сговор” в Ченгене скеле. Началникът на отдел „Рибарство и контрол” Николай Иванов заедно с главен инспектор Тодор Иванов и Главен директор на Главна дирекция „Рибарство и контрол“ Тодор Ангелов обсъдиха с председателя на организацията Димитър Янчев възможности за промени, свързани с регистрирането на лодките за риболов.

„Коментирахме отпадането на задължението на капитаните на риболовни кораби с обща дължина под 10 метра за освобождаване за водене на риболовен дневник за стопански риболов. Така рибарите ще бъдат улеснени откъм процедури, свързани с документация. Това ще е първата от поредицата среща, които инициирам с рибарски сдружения, за да може отблизо да се запознаем с техните предложения и проблеми”, коментира Николай Иванов.

В рамките на срещата в Ченгене скеле бе обсъдена и Оперативна програма „Морско дело и рибарство”, проблеми, свързани с бракониерството и възможни реформи в рибарския сектор.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по