40 яхти очакват на регата „Кор Кароли“

CorCaroli2014

XV-та юбилейна международна регата „Кор Кароли” тази година ще се проведе от 13-ти до 16-ти август, като се планира да включва офшорни етапи до Южното Черноморие.

Състезанието ще се организира от Фондация „Кор Кароли” в съвместно сътрудничество с Българска Федерация по ветроходство и Община Варна. През последните издания на регатата, участие са взели яхти, плаващи под флаговете на съседните Украйна, Румъния, Русия, а също така и на Италия, Австрия, Франция, Германия, Великобритания, САЩ и други.

Тази година организаторите очакват да се включат в състезанието около 40 лодки, което е в съответствие с нарастващия интерес сред яхтсмените към Регатата, предаде Морски вестник. През своя живот „Кор Кароли” си извоюва име на най-популярното и масово състезание за килови яхти у нас – факт, който организаторите смятат, че ще бъде потвърден за пореден път и тази година.

Традиционно Регатата се провежда през втората половина на месец август, посветена е на Деня на Варна и е в памет на капитан Георги Георгиев – първият българин – участник в трансатлантическата регата „ОСТАР” през 1976г., след която капитан Георгиев е извършил първото българско околосветско ветроходно плаване от Хавана, започнало на 20.12.1976 г. и приключило с акостирането на яхтата „Кор Кароли” на същата дата година по-късно отново на кея в Хавана, Куба.

Maritime.bg – България / Спорт

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по