Медведев иска подкрепа за руските корабостроители

korabostroene-rusiya

Разработка на стратегия за подкрепа на руските корабостроителници. Това възложи руският премиер Дмитрий Медведев на своя кабинет, съобщи правителствената пресслужба.

Стратегията цели осигуряване на повече поръчки в националните корабостроителници от офшорния сектор. Тя ще включва и мерки за стимулиране на корабособствениците за модернизация на корабите.

В сътрудничество с Обединената корабостроителна корпорация, местните власти трябва да направят пълен анализ на капацитета на корабостроителните предприятия за възможностите им за развитие до 2019 година.

В момента Министерството на индустрията прави проучване сред Роснефт, Лукойл, Газпром и Новатек за нуждите им от нови кораби и офшорни структури.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Преди 60 години е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас

Преди 60 години на днешната дата е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас. На 2 юни 1963 г. е вдигнат флагът на първия от новодоставените шест

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).