Откриха кокаин на влекач в Северно море

HMS-Somerset-hamal
Кокаин е открит на борда на влекача HAMAL на около 100 nm източно от Абърдийншир. Операцията е съвместна между силите на френските митници и английските служби.

Акцията е подкрепена и от още няколко международни структури, сред които и Центърът за морски анализи в Лисабон.

Властите във Великобритания съобщиха, че корабът е атакуван преди 4 дни, а 9-членният екипаж е задържан. Към момента няма официална информация за количеството дрога, което е открито на борда на влекача.

Въпреки това някои местни медии цитираха представители на службите, които определят количеството като „значително”.

Операцията е била водена от борда на английската фрегата HMS SOMERSET и катера на бреговата охрана VALIANT. Разследването продължава, властите уточниха, че ще съобщат повече подробности през тази седмица.

Maritime.bg припомня, че през декември м.г. двама мъже бяха арестувани при опит за контрабанда на дрога за 16 млн. паунда с помощта на подводен джет. Двамата холандци, на 16 и 20 години, опитаха да превозят наркотика от кораб в залив Фърт ъф Клайд, но бяха арестувани от бреговата охрана при опита в стил Джеймс Бонд.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент