Български газовоз нарушил блокадата на Крим

briz
briz2Плаващият под български флаг газовоз БРИЗ е нарушил блокадата на Крим и международните санкции, съобщават украински медии и местната мониторингова група „Майдан“.

На 25 април корабът влиза в пристанище Бургас, след като е посетил терминал в Керч, твърдят местните издания. Нарушаването на международните санкции е станало на 22 април около 19:00ч., когато съдът влиза в Керч, който е включен в блокадата от международната общност и украинските власти. Твърди се, че корабът е посетил порта и на 9-10 април.

briz-1Maritime.bg припомня, че преди няколко часа бе разпространен списък с кораби, които могат да бъдат арестувани в Украйна за нарушаване блокадата на Крим. Сред тях местните медии сочат и кораб, собственост на турска компания, с мениджър в Бургас.

Междувременно от ИА „Морска администрация“ съобщиха, че няма официални искания от страна на Украйна по повод информацията.

Още по темата четете тук:
Турски кораб с български мениджър нарушил блокадата на Крим

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент