Варна и Кобулети в общ круизен маршрут

aida-aura-varna„Ще работим за създаването на общ круизен маршрут – Варна – Кобулети, и други градове от черноморския басейн. Круизният туризъм е сегментът, който нараства с най-сериозен процент в световен мащаб. Вярваме, че Черноморието може да предложи наистина интересни дестинации“, заяви кметът на Варна Иван Портних след среща с делегация от община Кобулети, Грузия.

Днес в присъствието на посланика на Грузия у нас – Зураб Беридзе, кметовете на Варна – Иван Портних, и на Кобулети – Сулхан Евгенидзе, подписаха Меморандум за сътрудничество. Съгласно документа страните поемат ангажимент да насърчават и задълбочават ползотворното и взаимно сътрудничество помежду си, съгласно законовите разпоредби на съответната страна. Сътрудничеството между страните ще бъде в областта на икономиката, транспорта, туризма, градско развитие и инфраструктура, образование, наука и технологии, култура и младежки дейности.

В делегацията от грузинския град бяха и Иракли Цецхладзе, зам.-кмет, председателят на Общинския съвет Сулхан Окропиридзе, Натя Нижарадзе, началник на отдел “Култура, образование, спорт, туризъм, опазване на културни паметници и младежки дейности“ и Витали Карцивадзе – Комитет по аграрните въпроси.

„Този меморандум отваря много възможности за сътрудничество. За нас е много важно да споделите вашия опит, особено в работата по европейските проекти. Вярваме, че добрите взаимоотношения и партньорството между нашите градове ще се развиват с добри темпове във всяка една област“, каза и Сулхан Евгенидзе.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент