Ферибот гори край Испания, спасиха 156 души

sorrento156 души бяха спасени от борда на горящ ферибот във водите на Средиземно море. Инцидентът е станал на борда на кораб SORRENTO, съобщават испанските власти, цитирани от Ройтерс.

Съдът е плавал от Майорка към Валенсия.

Фериботът е собственост на базираната в Италия „Atlantica di Navigazione“, а негов оператор е „Trasmediterranea-Acciona“, уточниха от испанското транспортно министерство.

Властите съобщиха още, че няма данни за причините, които са довели до инцидента.

Испански медии разпространиха снимки на горящия ферибот. Спасителната операция е започнала 30 минути след като съдът напуска Палма де Майорка.

Шест спасителни съда и два хеликоптера са изпратени от испанските власти към бедстващия съд. Фирмата-собственик на кораба потвърди официално за инцидента и разпространи информация, че сред пасажерите и екипажа няма пострадали.

Започнало е разследване. Съдът е под постоянно наблюдение, в момента се намира на около 35 nm от испанските брегове, властите коментираха, че има опасност SORRENTO да потъне.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент