Един загинал и трима пострадали при инцидент на кораб

CorinaЕдин моряк загина, а други трима са приети за лечение в болница, след инцидент на борда на кораб CORINA, плаващ под флага на Полша.

Инцидентът е станал в датското пристанище Ханстхолм.

Четиримата поляци са намерени в безсъзнание в затворено помещение на борда на кораба, който е превозил товар дървени пелети от Гданск.

Властите предполагат, че моряците са вдишали отровни газове, вероятно въглероден оксид, от товара пелети.

Според съобщения на местни медии моряците са били в един от хамбарите на кораба, според други в затворено помещение до него. Maritime.bg припомня, че инцидентът с кораб CORINA става само няколко седмици след подобен случай в пристанище Антверпен, където загинаха трима докери на кораб, превозвал въглища.

Според сайта на датския телевизионен канал TV2, трима от моряците открили свой колега в безсъзнание. Мъжете опитали да окажат помощ на моряка, но също инхалирали отровни газове и изпаднали в безсъзнание. Пети член на екипажа успял да излезе от помещението, твърди телевизията. Други двама – служител на пристанището и лекар от пристигналия медицински екип, също са откарани за лечение в болница след като оказват съдействие на екипажа.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини