Руски ледоразбивачи във „валс на вода“ (видео)

festival-ledorazbivachiВ Русия се проведе уникален Фестивал на ледоразбивачите. В Санкт Петербург „дефилираха“ руски ледоразбивачи, с което бе отбелязана 70-а годишнина от Победата във Втората световна война и в чест на смелите руски моряци, които са участвали в конвоирането на кораби в Арктика.

Грандиозното шоу включваше и историческия ледоразбивач КРАСИН, който е част от Морския музей в Санкт Петербург.

По р. Нева плаваха и кораби МОСКВА, ИВАН КРУЗЕНЩЕРН и КАПИТАН СОРОКИН.

Десетки хиляди посетители имаха възможност да разгледат плавателните съдове, както и да се запознаят със съвременните кораби от руския флот ледоразбивачи.

В програмата на фестивала бяха представени драматични и героични моменти от историята на проучванията на арктическите води и конвоите от Втората световна война.

Освен фестивала на ледоразбивачите, местните власти осигуриха за празника и свободен достъп до две корабостроителници и множество музеи.

Кулминация на фестивала бе своеобразен „валс на вода“, в който участваха големите ледоразбивачи и множество влекачи, под звуците на симфоничен оркестър.

Maritime.bg – Свят / Видео / Любопитно

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент