Йордания признава правоспособността на моряци ни

yordaniyaОбучението и свидетелствата за правоспособност на българските моряци ще бъдат признати в Йордания. Това стана възможно след като министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на транспорта Лина Шбиб подписаха реципрочни двустранни споразумения в Аман, Хашемитско Кралство Йордания.

С подписването на документите ще се признава и обучението и правоспособността на йорданските моряци за работа на кораби, регистрирани в България. Споразуменията регламентират стандартите за компетентност, издаване, потвърждаване, препотвърждаване и отмяна на свидетелствата за правоспособност. Уточнена е и регистрацията на свидетелствата за правоспособност и стандартите за медицинска годност на моряците.

В рамките на визитата си министър Ивайло Московски проведе среща с министъра на съобщенията и информационните технологии на Йордания Мажд Швейке, с която обсъдиха бъдещото подписване на Меморандум за сътрудничество в областта на информационните технологии и съобщенията. Бяха проведени разговори и за продължаване на сътрудничеството между двете страни чрез обмяна на опит и информация за развитие на електронните съобщителни мрежи и услуги, политиката за развитие на информационните технологии и информационното общество, информационната и мрежова сигурност и изграждането на електронното правителство.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морското оборудване

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морско оборудване, пише в издадено от Европейската комисия мотивирано становище. В