„Вит“ пази отговорно фарватера на р. Дунав

korab-vitЕкипажът на кораб „Вит“ на ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“ застана пред камерата на русенската телевизия TVN. Кап. Трифон Трифонов и кап. Емил Василев разказаха за историята на кораба и отговорната задача, която изпълнява съдът. Те пожелаха скоро хидрографският кораб да има достоен заместник, но изразиха своето мнение, че и след това „Вит“ ще продължи да изпълнява задачи на реката.

Maritime.bg припомня, че Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ (ИАППД) е във финална фаза на изпълнение на проект „Подобряване на системите за навигация и топохидрографните измервания по р. Дунав“, финансиран по Оперативна програма „Транспорт“ 2007 – 2013 г. (ОПТ). Изпълняват се довършителни работи по дейностите по проекта, който приключва в средата на годината (още по темата).

Вижте още: 
„Вит“ поддържа „речната магистрала“ в българския участък на Дунава

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Преди 60 години е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас

Преди 60 години на днешната дата е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас. На 2 юни 1963 г. е вдигнат флагът на първия от новодоставените шест

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).