Търсят приоритетите за развитие на морския бизнес у нас

111_471x312Приоритетите за развитие на морския бизнес в България ще бъдат обсъдени на конференция във Варна, съобщиха пред Maritime.bg организаторите от сдружение „Клъстер за развитие на морски специалисти“.

Конференцията ще се проведе на 26-ти май от 09:30 часа във варненския хотел „Голдън Тюлип“.

Пред участниците ще бъдат представени начините за внедряване на иновативни методи за популяризиране и промотиране работата на море, като възможност за професионално развитие и кариера.

По-късно, в рамките на деня, участниците ще обсъдят предизвикателствата пред жените, които са ангажирани на различни нива в морската индустрия.

Организаторите ще обърнат специално внимание на Морската известяваща и докладваща система MARS, както и добилата популярност, благодарение на сдружението, тема за съвременните предизвикателства пред морските капитани.

Сдружението е подготвило специален доклад, който ще представи данъчното законодателство в областта на морския бизнес – изключително полезен за работещите на море.

Присъстващите ще имат и възможността да се включат в дискусия по всяка една тема. Конференцията е със свободен вход.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

БАМК: Отвличането на „Galaxy Leader“ е грубо погазване на международното морско право от една държава членка на ООН

Отвличането на "Galaxy Leader" е грубо погазване на международното морско право от една държава членка на ООН. Това пише в декларация до премиера Николай Денков на Българската

Сомалийски пирати, а не хути, са били на борда на танкер „Central Park“

Сомалийски пирати, а не хути, са били на борда на танкер CENTRAL PARK, в екипажа на който има двама български моряци. Това стана ясно от думите на говорителя на Пентагона

Израелската ZIM: Предприемаме временни проактивни мерки, за да гарантираме безопасността на нашите екипажи

Израелската ZIM Integrated Shipping Services (ZIM) потвърждава постоянния си ангажимент да обслужва източносредиземноморските и израелските пристанища. Това обявиха пред