Възстановяват фериботната връзка Русе – Гюргево

koraboplavane-reka-dunavОбластният управител на Русе Стефко Бурджиев иска да се възстанови фериботната връзка Русе – Гюргево. Това стана ясно на среща с международни транспортни фирми заради ремонта в румънската част на Дунав мост. Губернаторът предлага фирмата-изпълнител “Consortium Collini Lavori SpA-Tecnic Consulting” да посочи конкретните габарити на превозните средства, които ще могат да минават през съоръжението. Той настоява да се определи и време, през което да се превозва извънгабаритна техника.

Целта е да не се затруднява свободното движение на пътници и товари.

Основната реконструкция на шосейната част трябва да приключи до 15 декември т.г. Румъния финансира строителството с осигурените 10 млн.евро от еврофондове. Договорът с компанията предвижда да се ремонтира и укрепи моста, като се рехабилитират и пътищата за достъп до митническите пунктове.

Движението на автомобили ще е само в едната лента на платно, като пропускането им откъм Гюргево и Русе ще става поетапно. За да не се задръства пътят, властите оттатък реката препоръчват да се използват други пунктове по българо-румънската граница.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент