Малък кораб бедства край Бургас, на учение

cherno-moreЗа да повиши готовността си при решаване на кризисни ситуации, Община Бургас организира в залива учение за реакция при аварирал кораб. Нейни партньори са Асоциация за превантивна и спасителна дейност и общинското Доброволно формирование. Учението ще се проведе на 16 май между 10 и 12 часа, в зависимост от метеорологичните условия.

Според сценария в близост до Моста на централния плаж аварира плавателен съд. След подаване на сигнал, на мястото пристигат екипи от различни организации. В движение се организира аварийно-спасителна операция за търсене и спасяване.

Екип водолази на АПСД прави бърз оглед, при който се установява, че двама души от тричленния екипаж се намират във въздушен джоб на борда. Един член на екипажа е в неизвестност.

Водолазният екип осигурява въздух на пострадалите, докато се подготви план за безопасното им изваждане. През това време пристигат лодки с нужното за целта оборудване. Тъй като прибоят е силен и логистиката от брега е затруднена, алпинисти на АПСД подготвят въжена линия, по която се осигурява водолазно оборудване, а по-късно и изваждане на пострадалите.

Друг екип намира третия член на екипажа и той бива изтеглен на Моста чрез въжената линия. Малко по-късно двамата пострадали са освободени и се подават за изтегляне чрез въжената линия. Плавателният съд бива обезопасен от изтичане на масла и горива и с помощта на лодките се провлачва до Пристанище Бургас.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент