Катарски специалисти идват в Пристанище Варна

1Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски взе участие в делегацията, придружаваща премиера Бойко Борисов по време на официалното му посещение в Държавата Катар в периода 16-18 май, съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

По време на посещението министър Ивайло Московски проведе двустранни срещи с министъра на информационните и комуникационните технологии Хеса Ал Джабер и с министъра на транспорта Джасем Сейф Ахмед ал Сулейти. В областта на транспорта министър Ивайло Московски представи подготвените за предоставяне на концесия обекти от транспортната инфраструктура, като обърна особено внимание на възможностите, които предлагат българските летища и пристанища.

От катарска страна проявиха интерес към пристанище Варна, като двете страни се договориха катарски специалисти да посетят пристанището и да се запознаят на място с неговите възможности. Катарската страна предложи по време на посещението да бъде подписан Меморандум за развитие на морския транспорт между двете държави.

В сферата на информационните технологии двете страни обсъдиха активизиране на сътрудничеството чрез организиране на посещение и бизнес-форум в Катар, на който да бъде представен опита на българските ИКТ компании, както и развитието на бъдещи проекти между двете страни в тази сфера.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент