Пристанище Варна следва дългогодишна политика в подкрепа на спорта

IMG_0041На 19-ти май в акваторията на „Пристанище Варна“ ЕАД стартира регата за клас „Оптимист“, част от програмата на Varna Sailing Week, организирана под егидата на кмета на гр. Варна – г-н Иван Портних, Община Варна и Българската IRC Асоциация на собствениците на яхти.

Стартът на гонките бе даден лично от кмета на града.

По-рано през деня бе дадена пресконференция, на която бе изразена благодарност към ръководството на „Пристанище Варна“ ЕАД, което е домакин на първото по рода си спортно събитие.

Основната цел на Varna Sailing Week е популяризиране на ветроходните спортове в страната.

„Пристанище Варна“ ЕАД е едно от най-големите и успешни предприятия в града. Длъжни сме да оказваме съдействие при организиране на подобни събития, следвайки дългогодишната ни политика в подкрепа на спорта. Varna Sailing Week дава прекрасна възможност и на нашите служители, които могат да запознаят своите деца с един спорт, който изгражда характера и мъжеството на младежите. Спортът учи да преодоляваш препятствията и да не се отказваш. Един път придобита, тази черта на характера лесно се пренася в други области на живота, което е незаменимо. През следващата година „Пристанище Варна“ ЕАД отново ще посрещне международна регата „Тол Шипс“, което доказва перфектната организация, която сме осигурили при предходните издания. За да затвърдим имиджа си, както и да гарантираме светкавичното провеждане на подобни събития, планираме цялостно да рехабилитираме зоната около Морска гара – Варна, с което ще увеличим възможностите на пристанището да бъде притегателен център на спортни, културни национални и международни мероприятия“, коментира изпълнителният директор на „Пристанище Варна“ ЕАД Петър Сеферов, цитиран от пресслужбата на порта.

Varna Sailing Week е единствено събитие по рода си за България с възможността всички морски надпревари да бъдат наблюдавани непосредствено от брега, както и с множеството възможности граждани и гости да се включат и опитат от предизвикателствата на вятъра и морето.

Около 400 ще бъдат състезателите, които ще се включат в различните етапи на ветроходната седмица.

С Парад на буквите ще бъде отбелязан 24-ти май – Празник на българската просвета и култура, като участниците ще стартират в 12:00ч от Морска гара – Варна и ще се надпреварват в етап през канала “Море-езеро”.

По-късно през деня Varna Sailing Week ще завърши с грандиозен рок концерт и награждаване на победителите от регатата.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент