Пристанище Варна следва дългогодишна политика в подкрепа на спорта

IMG_0041На 19-ти май в акваторията на „Пристанище Варна“ ЕАД стартира регата за клас „Оптимист“, част от програмата на Varna Sailing Week, организирана под егидата на кмета на гр. Варна – г-н Иван Портних, Община Варна и Българската IRC Асоциация на собствениците на яхти.

Стартът на гонките бе даден лично от кмета на града.

По-рано през деня бе дадена пресконференция, на която бе изразена благодарност към ръководството на „Пристанище Варна“ ЕАД, което е домакин на първото по рода си спортно събитие.

Основната цел на Varna Sailing Week е популяризиране на ветроходните спортове в страната.

„Пристанище Варна“ ЕАД е едно от най-големите и успешни предприятия в града. Длъжни сме да оказваме съдействие при организиране на подобни събития, следвайки дългогодишната ни политика в подкрепа на спорта. Varna Sailing Week дава прекрасна възможност и на нашите служители, които могат да запознаят своите деца с един спорт, който изгражда характера и мъжеството на младежите. Спортът учи да преодоляваш препятствията и да не се отказваш. Един път придобита, тази черта на характера лесно се пренася в други области на живота, което е незаменимо. През следващата година „Пристанище Варна“ ЕАД отново ще посрещне международна регата „Тол Шипс“, което доказва перфектната организация, която сме осигурили при предходните издания. За да затвърдим имиджа си, както и да гарантираме светкавичното провеждане на подобни събития, планираме цялостно да рехабилитираме зоната около Морска гара – Варна, с което ще увеличим възможностите на пристанището да бъде притегателен център на спортни, културни национални и международни мероприятия“, коментира изпълнителният директор на „Пристанище Варна“ ЕАД Петър Сеферов, цитиран от пресслужбата на порта.

Varna Sailing Week е единствено събитие по рода си за България с възможността всички морски надпревари да бъдат наблюдавани непосредствено от брега, както и с множеството възможности граждани и гости да се включат и опитат от предизвикателствата на вятъра и морето.

Около 400 ще бъдат състезателите, които ще се включат в различните етапи на ветроходната седмица.

С Парад на буквите ще бъде отбелязан 24-ти май – Празник на българската просвета и култура, като участниците ще стартират в 12:00ч от Морска гара – Варна и ще се надпреварват в етап през канала “Море-езеро”.

По-късно през деня Varna Sailing Week ще завърши с грандиозен рок концерт и награждаване на победителите от регатата.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент