„Тайните на морето“ в Морска гара – Бургас

DSC_0737При засилен интерес беше дадено началото на проекта „Тайните на морето”, посветен на Европейския ден на морето. Една от залите на пасажерския терминал в Бургас бе превърната в морско дъно с различни морски обитатели. Над 500 малки и големи бургазлии дойдоха на Морска гара, за да видят експозицията от старинни котви, морско оборудване, водолазни костюми и всякакви морски обитатели, както и да се запознаят отблизо с пирати и русалки.

Собственикът на сайта е-Бургас Илияна Тодинова и директорът на бургаския порт Диян Димов откриха изложбата и представиха съвместния си проект на стотиците хора, дошли да разгадаят тайните на морето.

„20 май е европейски ден на морето, искахме тази година да го отбележим по различен начин и мисля, че успяхме. Щастлив съм да видя толкова много бургазлии и гости на града на Морска гара и толкова много хора, развълнувани от нашата експозиция.Ще се радвам ако сме успели да засилим вашата любов към морето и да ви провокораме да го пазите чисто”, каза директорът на Пристанище Бургас Диян Димов.

„Ние от сайта е-Бургас нямаше да се справим с „Тайните на морето” ако не беше съвместното ни сътрудничество с бургаския порт. Когато има съмишленици, когато всички заедно гледаме в една посока, когато неуморен екип от хора работят, тогава нещата се получават. Искрено се надяваме заедно малки, и големи да се впуснем в морското приключение през следващите дни”, каза на откриването собственикът на сайта е-Бургас Илияна Тодинова.

Русалки посрещаха на входа на експозицията всеки, дошъл да разгледа и го даряваха със сувенир с логото на пристанище Бургас.

Пиратският кораб „Есмералда” пък предизвика най-голям интерес. Днес и утре от 17,30 часа, ако времето позволи, всеки авантюрист ще може да се повози напълно безплатно на морската атракция. Също така днес посетителите на експозицията ще могат да напишат писмо със свое послание, което ще запечатат в бутилка. Жури ще оцени най-атрактивните и интересни писма.

Експозицията ще продължи четири дни. В специална писана каручка ще бъдат поставяни боклуците, намерени на морския бряг, а срещу тях всеки ще получи лакомство. Това ще се случи в петък от 13,30 до 17,30 часа.

Maritime.bg – България / Любопитно

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент