Българска яхта превозила 75 мигранти

bregova-ohrana-garciyaГрупа от 75 мигранти е била прехваната край бреговете на Италия на борда на яхта, плаваща под български флаг, пише в. „Република“, цитиран от БТА.

Плавателният съд е бил спрян около 4 ч. тази сутрин от патрули на бреговата охрана. На борда имало 58 мъже, 7 жени и 10 непълнолетни. Предполага се, че те са афганистанци, сомалийци и иракчани.

Яхтата е била забелязана първо от исландски самолет на Агенцията за контрол на външните европейски граници (Фронтекс). По време на операцията по задържането на плавателния съд са били идентифицирани трима трафиканти, украински граждани. Те са били арестувани.

Мигрантите са били прехвърлени на борда на кораба на граничните патрули и са били превозени до италианското пристанище Санта Мария ди Леука, в южната провинция Лече. После са били отведени в бежанския център Дон Тонино Бело в град Отранто.

Всички мигранти са в добро състояние.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент