Българска яхта превозила 75 мигранти

bregova-ohrana-garciyaГрупа от 75 мигранти е била прехваната край бреговете на Италия на борда на яхта, плаваща под български флаг, пише в. „Република“, цитиран от БТА.

Плавателният съд е бил спрян около 4 ч. тази сутрин от патрули на бреговата охрана. На борда имало 58 мъже, 7 жени и 10 непълнолетни. Предполага се, че те са афганистанци, сомалийци и иракчани.

Яхтата е била забелязана първо от исландски самолет на Агенцията за контрол на външните европейски граници (Фронтекс). По време на операцията по задържането на плавателния съд са били идентифицирани трима трафиканти, украински граждани. Те са били арестувани.

Мигрантите са били прехвърлени на борда на кораба на граничните патрули и са били превозени до италианското пристанище Санта Мария ди Леука, в южната провинция Лече. После са били отведени в бежанския център Дон Тонино Бело в град Отранто.

Всички мигранти са в добро състояние.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).

Георги Гвоздейков остава в състава на правителството на ППДБ и ГЕРБ за транспортен министър

Има списък с министри, който е одобрен от „Продължаваме Промяната - Демократична България” и ГЕРБ - СДС, обяви пред NOVA акад. Николай Денков. Телевизията съобщава, че