ДППИ, пристанищата в Бургас, Варна и Русе са имали сметки в КТБ

pristanishte-burgas-zapadКъм 30 юни 2014 година 11 от търговските дружества и държавни предприятия от системата на министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията са имали открити сметки в КТБ, като общия размер на паричните средства по сметките възлиза на над 43 милиона лева. Това каза министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в отговор на въпрос свързан с дружества с държавно участие, чиито принципал е МТИТС, които са имали средства в „КТБ“ АД, предаде „Фокус“.

Той поясни, че търговските дружества и държавните предприятия, които са имали сметки в КТБ са: НКЖИ, „БДЖ-Товарни превози“, „Летище София“, „Държавно предприятие ръководство въздушно движение“, „Пристанище Бургас“, „Пристанищен комплекс-Русе“, „Пристанище Варна“, „Информационни обслужване“, „Български пощи“, „Държавно предприятие за строителство и възстановяване“ и „Държавно предприятие пристанищна инфраструктура“.

„Към 30.06.2014 година паричните средства във всички търговски дружества и държавни предприятия от системата на министерството във финансови институции, общо са били в размер на 384 милиона лева и съответна 11,19% от паричните средства в КТБ“, каза Московски. По думите му, спазено е правилото за под 25%, което е наложено от МС и в което се казва, че държавни предприятия и търговски дружества с над 3 милиона лева капитал нямат право да имат повече от 25% от общият си капитал в една банкова институция.

„Летище София“ вероятно има безвъзвратно загубени едни 27 милиона лева, които няма да може да си получи, защото са били запорирани заради дело от водено от кувейтски инвестиционен фонд“, заяви министърът.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент