Пристанище Бургас става член на най- голямата круизна асоциация в Европа

morska-gara-burgas

„Пристанище Бургас” ЕАД  получи покана да стане член на най- голямата круизна асоциация в Европа – MedCruise. Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища има 73 членове, представляващи повече от 100 пристанища по целия средиземноморски регион, включително Черно море, Червено море и Близкия Атлантически океан, както и 32 асоциирани членове, представляващи сдружения пряко ангажирани с крузния бизнес.

„Пристанище Бургас е първото българско пристанище, което е поканено да стане член на MedCruise. В момента от черноморския басейн там членуват пристанищата Костанца, Одеса, Сочи и Батуми. Поканата за членство е признание за усилията ни в обслужването на круизните кораби и ще ни подпомогне в привличането на все повече такива. Като член на MedCruise пасажерски терминал Бургас ще бъде представян и на всички европейски и световни круизни форуми”, каза Диян Димов, изпълнителен директор на Пристанище Бургас.

От 3- ти до 6- ти юни в Задар, Хърватска ще се проведе 46- та Генерална асамблея на асоциацията, по време на която ръководството на пристанището официално ще  презентира Морска гара Бургас. Пред представителите на водещите европейски пасажерски портове ще бъдат представени възможностите на бургаското пристанище като круизна точка с богато културно-историческо наследство и атрактивни туристически обекти. Ще бъде обявена инвестиционната дейност на държавата, община Бургас и пристанището за качествено подобряване на условията за обслужване на пътническите кораби и техните пасажери.

В рамките на събитието са планирани и индивидуални бизнес срещи с водещите оператори на круизни кораби, които неизменно присъстват на мероприятията на Асоциацията.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент