Варна разкрива древните си тайни пред 40 заможни круизни туристи

IMG_015640 заможни круизни туристи пристигнаха днес на Морска гара – Варна, на борда на луксозния 57-метров пътнически кораб „Варайъти Вояджър“ (Variety Voyager). По-голямата част от тях са граждани на САЩ, на борда на кораба има и пасажери от Канада, Гърция и Русия. За тях е организирана специална обиколка на музеите в града, където ще бъдат запознати с древните тайни на земите ни.

„Варайъти Вояджър“ е построен през 2010 година, съдът има дължина 57 м. и широчина 11,5 м., плава под флага на Република Малта. На борда си може да приеме само 72 пасажери в 36 кабини. Интериорът е изключително елегантен, комфортен и луксозен. Съдът съблазнява своите гости с лъскавите си линии и достатъчно пространство на палубата – точно това, което се очаква от мега яхта.

Кабините са завършени в топли цветове, но и с много мрамор, килими от Аксминстър и меки тонове на богатата дървена облицовка. Всеки един от гостите на „Варайъти Вояджър“ има пряк изглед към морската шир и пристанищата, които корабът посещава.

Цените на круизите, които извършва „Варайъти Вояджър“, надвишават стандартните такси, които заплащат пасажерите на големите лайнери. След Варна корабът ще посети гр. Истанбул, Република Турция. След по-малко от две седмици луксозният съд отново ще посети „Пристанище Варна“ ЕАД, а в средата на активния круизен сезон се очаква второ посещение на лайнера „Стар Прайд“.

Вчера от Пристанище Варна отплава „Сийборн Одисей“, видео:

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Инцидент с подводница в Южна Африка, загинаха трима, сред тях една от малкото жени-подводничари в страната

Трима подводничари загинаха при инцидент с подводница MANTHATISI от състава на Военноморските сили на Южна Африка. Седем моряци падат зад борда на подводната лодка по