Руски Су-24 прелетя над американски разрушител в Черно море

wpid-uss_carney_ddg_64_underway-800x546.jpgВ неделя американският разрушител Ross изпробва бойната готовност на руската бойна авиация. В понеделник в канала си в YouTube 6 флот на военноморските сили на САЩ за Европа и Африка публикува видеа с маневрите на миноносеца и руската реакция, предаде БТВ.

„Американският Ross наблюдава прелитането на руски Су-24, докато и двете военни машини са в международни води. Ross продължи с мисията си, след като видя изтребителят да се завръща в базата си. В нито един от моментите Ross не е действал агресивно, нито се е отклонил от планираните операции. Ръководството на екипа е и продължава да бъде професионално”, написаха от флота в описанието на видеото.

Корабът излязъл от румънския порт Констанца и се отправил в посока руските териториални води в Черно море. Съдът се движел буквално по допирателната на руската акватория и това подразнило ВВС на Москва.

По тревога били вдигнати изтребители „Су-24“, които принудили Ross да се върне в международни води.

На кадрите се вижда както движението на миноносеца, така и руските изтребители.

Снимката е илюстративна.

Maritime.bg – ВМС / Видео

Последни новини

Последни новини

Говорят освободените рибари от Румъния: Искаме незабавна оставка на шефа на ИАРА

За незабавна оставка на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Ваня Стаматова се обявиха освободените от Румъния български рибари.