Морска гара – Бургас очаква първи лайнер през август

princess-emerald-1Първият круизен кораб „Emerald Princess” с 3 080 пасажери ще пристигне на Морска гара – Бургас на 27- ми август.Той е едни от големите лайнери с дължина 288 метра и газене 8,5 метра. През септември и октомври също се чакат круизи. Единствено на Морска гара – Бургас големите пасажерски кораби могат да акостира директно на кея, заради дълбочината на корабните места. Освен това Морска гара Бургас винаги е в готовност при лошо време да посрещне други круизи, от съседни пристанища и да обслужи пътниците, съобщават от пристанището.

През 2007 г., „Emerald Princess“ влиза в състава на Princess и е един от най-големите круизни кораби на компанията. Той предлага близо 900 каюти с балкон. Сравняват го с романтиката на Венеция. Корабът разполага с атриум, кафе, винен бар, фитнес, кино под звездите и редица други развлечения.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент