Отварят офертите за реконструкция на „Магазия 1“ в Пристанище Бургас

magaziya„Пристанище Бургас” ЕАД сключи договори със собствениците на четири туристически корабчета, които извършват морски пътувания до остров „Света Анастасия”, в залива и близките крайбрежни градове. От началото на юни гражданите и гостите на града могат да избират за своето морско пътуване между единствения в България общински кораб- катамаран Анастасия”, „Кук”, „Мариела” и „Пиратското корабче”. За пътниниците са осигурени всички удобства на Морска гара. Там са ситуирани и касите на всеки един от пътуващите туристически кораби. Само през май през Морска гара Бургас са преминали над 4400 пътника, които са посетили остров „Света Анастасия” или са се насладили на своето морско пътуване в залива.

В момента ръководството на пристанището и фирмата оператор на кометите съгласуват графика им за посещение на Морска гара-Бургас. Графикът за пътуванията ще бъде обявен в последствие.

Морска гара Бургас бе дом и на две атрактивни изложби, посетени от стотици граждани -„Симбиотично”, разказваща за Атанасовско езеро” и „Тайните на морето”, по повод европейския ден на морето.

Въпреки спада в круизните пътувания, заради кризата в Кримския полуостров, ръководството на пристанище Бургас успя да изпълни с живот новата Морска гара и да я използва по предназначение, а Зоната за свободен достъп се оказа едно от любимите места за разходки и релакс на бургазлии, съобщават от пристанището.

Ръководството на пристанището продължава да работи по плановете си Зоната да стане още по-атрактивна за посетителите. Тази година предстои рехабилитация на пространството около Яхт клуба и ще започне първият етап от обновяването на инфраструктурата на Зоната. Вече е одобрен техническия план и е издадено строително разрешение за благоустрояването на пространството около Морска гара при първо и второ корабни места. Площта, която ще бъде рехабилитирана е 45 дка.

В близките дни ще бъдат отворени и ценовите оферти на фирмите за реконструкия на „Магазия 1” и превръщането й в Морски културен център. Процедурата по цялостната рехабилитация се изпълнява от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент