Дават 600 хил. лева за ремонт на фрегата „Дръзки“

fregata-drazkiМО ще ремонтира фрегатата “Дръзки”, като за целта ще извади от свития си бюджет 600 000 лв. Това става ясно от обявена обществена поръчка, с която се търси изпълнител на задачата. Военното ведомство поставя срок от 3 месеца за извършване на ремонтните дейности и изисква поне една година гаранция след това. Целта е осигуряване безопасната експлоатация и използване на кораба като деклариран за участие в операции и мисии на НАТО, уточнява се в документацията, предаде Монитор.

Едни от основните работи, които се очаква да бъдат извършени от изпълнителя, е възстановяването на антикорозионното и противообрастващо покритие на корпуса, за да се спре ръждата по бойния кораб, който е произведен в края на 70-те години на миналия век и бе закупен за ВМС през 2005 година от Белгия.

Това ще става с полагане на боя, за която изрично пише, че трябва да бъде “химически съвместима” със сегашното покритие и да осигурява защита поне за три години напред. Предвижда се още да се направи ремонт и на подводната част, валовите линии, гребните винтове и рулевото устройство на кораба.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент