Кораб горя в Пристанище Варна на учение

Кораб горя в Пристанище Варна рано тази сутрин. Това бе част от сценария на тактическото учение на военноморска база – ВМС „Черно море-2015”, което е заключителен етап от подготовката на предстоящото през месец юли военноморско учение с международно участие „Бриз 2015“.

Тактическото учение завърши днес, а в него участваха 22 бойни и спомагателни кораба и приблизително 1200 военнослужещи и цивилни служители. По време на учението бяха отработени голям брой бойни упражнения и задачи на море –  артилерийски стрелби по морска цел, стрелба по въздушна цел с преносими зенитно-ракетни комплекси, разузнаване и унищожаване на мини и минни заграждения, оказване на помощ на аварирал кораб от аварийно – спасителен отряд,  операция по ескортиране на транспорт, пренасящ особено ценни товари и отразяване атаките на въздушен и надводен противник, провеждане на бординг операция на кораб – нарушител, операция по масово спасяване на бедстващи хора на море и водолазен оглед на назначени райони.

Като заключителен етап на учението, днес в акваторията на Варненския залив се проведоха операция по масово спасяване на бедстващи хора на море и операция по гасене на пожар на аварирал кораб в пристанище Варна. В тези операции освен сили и средства от състава на ВМС и „Пристанище Варна“ ЕАД, участваха и редица граждански организации, като ПБЗН – Варна, МБАЛ – Варна, Гранична полиция – Варна, БЧК – Варна, РДВР – Варна, Морски координационен спасителен център – Варна, Национална система 112, „ПЧМВ” – Варна и РДГП – Варна.

Снимки: Maritime.bg, „Пристанище Варна“ ЕАД и Военноморски сили

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент