Нагли роми пак тарашат чужди моряци във Варна

ALMUHIEDDINE

11297779_795725060548738_2125294661_nЗа поредна година нагли роми лъжат чужди моряци във Варна, предлагайки им обмяна на валута на „преференциални“ курсове. В края на миналата седмица сирийски моряци от кораб ALMUHIEDDINE, който се намира във Варна, са измамени с близо 300 долара. Срещу сумата получили няколко стари банкноти по 50 лева. Моряците от машинната команда на бълкера усетили бързо, че са измамени. Те опитали да направят покупки в магазин в района на ЖП гара – Варна, но парите им не били приети. Сирийците се върнали до митницата и граничния пункт на пристанището, но не получили абсолютно никакво съдействие.

„Граничарят просто вдигна рамене, дори се изсмя“, коментира пред Maritime.bg един от измамените сирийски механици. „И преди съм бил във Варна, много ми харесва градът, не съм очаквал да ме измамят по този начин“, добави разгневеният сириец.

За положението в Сирия Хамодех каза, че няма думи, с които да опише случващото се. Морякът извади своя телефон и показа серия от колажи и снимки пред репортера на Maritime.bg.
cart2
„Западът ни мисли за глупаци. Няма човек в Сирия, който да не съзнава, че случващото се е под диктовката на САЩ, Израел, Турция и ОАЕ“, разпалено разказваше сириецът, който показа и богати познания за историята на страната ни.

„Същото направиха в Либия, Египет, Украйна!“, отсече той и добави: „Дано във вашата страна не се случи подобно нещо, изведох децата си от родния си град, но не мога да ви кажа къде са сега“, каза той и показа снимки от пристанищния град Латакия.

latakia

Maritime.bg – Курс


Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент