Отбелязаха “Деня на бащата” във Военноморския музей

IMG_7885Тази година „Денят на бащата” събра детските усмивки не само в Националния военноисторически музей в София, но и във Военноморския музей във Варна, както и в Музея на авиацията в Пловдив.

В заниманията се включиха основно малчуганите. Разбира се, татковците бяха активно до тях, но не останаха назад и майките.

В този ден в откритите пространство и в залите на Военноморския музей децата рисуваха, сглобиха и изпробваха хвърчилата си, направиха си корабни макети и видяха как се правят по-сложните модели; накараха роботите да изпълняват техните команди; получиха първи уроци по морско дело; разгърнаха книгите, които разказват истории за пътешествия, пирати и древни кораби.

Така по различен начин в музея беше даден старта на лятната ваканция с разнообразни занимания, в които дете и баща могат да се конкурират и да си помагат. Свободният вход беше и за постоянната експозиция на музея, и за временната изложба „Морето е за смелите”.

Първият „Ден на бащата“ във Военноморския музей се организира с участието на: ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“; клуб АСТО – Варна; Училище по роботика Robopartans – Варна; Модел клуб „Варна“; Посолството на Германия в България и Почетното консулство на Германия във Варна и с подкрепата на: Сдружение „Национален морски музей“; Парти център „Вега“ – Варна, и книжарници Ciela.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент