Пълна лъжа се оказа „чудото“ с открит „призрачен“ кораб

cotopaxiАбсолютна лъжа се оказа информацията, която бе разпространена от световните медии, включително от десетки български издания, че кораб SS COTOPAXI е бил открит от Бреговата охрана на Куба.

Според разпространената информация въпросният кораб изчезнал през 1925 година в района на т.нар. Бермудски триъгълник. Родни и чужди сайтове разпространиха информация, че преди няколко дни корабът „се появява“ и бил изключително „запазен“, а на него няма екипаж, всичко това описано като „чудо“, „невероятен случай“, „паранормално“.

Първоизточник на информацията е сайтът World news daily report, сочи справка на Maritime.bg. Интересно е да се отбележи, че материалът за т.нар. „чудо“ вече е свален от него, но след като десетки медии го препечатват. „World news daily report е сайт с фалшиво новинарско съдържание, което се разпространява в интернет. Сайтът използва гръмки заглавия за да трупа трафик“, пише специалното издание за откриване на фалшиво съдържание в интернет – thatsfake.com

Наложило се е официално Бреговата охрана в Куба да разпространи информация, че подобен случай няма.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Преди 60 години е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас

Преди 60 години на днешната дата е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас. На 2 юни 1963 г. е вдигнат флагът на първия от новодоставените шест

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).