Йорданка Христова участва в концерта за Международния ден на моряка – 25 юни

den-na-moryaka-2015Йорданка Христова ще участва в концерта за Международния ден на моряка – 25 юни, съобщиха пред Maritime.bg от Моряшкия професионален съюз. Заключителния концерт ще бъде в Летен театър – Варна от 20 часа на 25 юни. В него ще участват и Представителният духов оркестър на Военноморските сили и група „Корали“.

По традиция на Международния ден на моряка у нас ще бъдат връчени наградите от Националния конкурс за литература и изобразително изкуство, посветен на морето и моряците, под наслов „Диря в морето”. В конкурса участват лица, професионално свързани с морето, без възрастови ограничения. Творбите са оценени от жури в състав: Атанас Стойчев – председател, Драга Дюлгерова и Емануела Цонева, които са отличили 16 участници в конкурса, които ще получат дипломи и парични награди.

На концерта се канят представители на Общината, морски фирми, представители на ВМС, моряци, граждани и гости на град Варна.

От 16:00 часа на Морска гара – Варна започва Морско кръщение на ветрохода „Калиакра”. Ако времето позволява, ще се направи морска разходка във Варненския залив.

На 23.06 от 11:00 часа в зала Варна на Община Варна ще се проведе пресконференция с представители на Инициативния комитет за честване Деня на моряка и лауреати от конкурсите „Детско море” и „Диря в морето”, където ще бъдат обявени наградите.

На 24.06 от 18:00 часа в офиса на Моряшки професионален съюз на ул. Граф Игнатиев 6А се открива на изложба с картини и фотоси на лауреати и участници в Националния конкурс „Диря в морето”.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Преди 60 години е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас

Преди 60 години на днешната дата е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас. На 2 юни 1963 г. е вдигнат флагът на първия от новодоставените шест

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).