Чужди специалисти представят новите технологии за цифрово конструиране на кораби

korabostroene-softuerНай-новите технологии за цифрово конструиране на кораби, концептуален дизайн, дигитални прототипи, симулации, инструментални диаграми, планиране и управление на работните потоци ще бъдат представени на форум утре във Варна. Международното събитие се организира от БНАКК, „SSI“ Ltd, „Autodesk“ Ltd, „КАД Пойнт“ ООД, „БиЕмДжи Дейта“ ООД и ще се проведе в голяма конферентна зала „Рубин“ на хотел „Гранд хотел ДИМЯТ“.

Софтуерните решения, които ще бъдат представени утре имат широко приложение в корабостроенето, кораборемонта, военната промишленост, малотонажното корабостроене, офшора, корабното машиностроене, корабната електротехника, корабните системи и механизми, вътрешното обзавеждане, съдове под налягане и др., коментираха пред Maritime.bg от БНАКК.

Четирима гост-лектори от чужбина ще участват във форума и ще представят пред българския бизнес най-съвременния софтуер.

„SSI“ ООД е водеща канадска фирма в разработването и предлагането на софтуерни продукти и решения за корабната, кораборемонтната и офшорни индустрии. Фирмата е световно наложила се със своя водещ продукт ShipConstructor. Той се използва от корабостроителни и кораборемонтни предприятия в целия свят. Софтуерът се използва в изключително голяма гама от приложения, което доказва широката приложимост на решението от най-малки лодки до най-големи плавателни съдове. Клиентите са производители на яхти, танкери, фериботи, военни кораби, нефтени платформи и много други плаващи обекти. Продуктът е изключително гъвкав и предоставя най-пълен списък от възможности за дизайн и 3D Конструиране. Фирма SSI е водещ разработчик на софтуерни специализирани приложения върху продуктите на Autodesk, която е водещата американска компания, производител и доставчик на над 80 софтуерни продукта и пакети за най-съвременно 2D, 3D конструиране, концептуален дизайн, дигитално прототипиране, параметрично моделиране, съвременни симулации (механични, флуидни, термични и други комплексни симулации), управление на работни потоци и материали, 3D визуализиране и анимиране.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент